به گزارش همشهری آنلاین، درحالی که با برقراری آتشبس موقت در نوار غزه، هرروز ابعاد گستردهتری از حجم جنایات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان فلسطینی در غزه افشا میگردد، روز گذشته دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارشی درباره سرقت اعضای بدن فلسطینیهای مفقود شده و اجساد شهدای فلسطینی ابراز نگرانی و اعلام کرد آمارهای رسمی حاکی از مفقود شدن ۷ هزار نفر در جریان تجاوزات اسرائیل به نوار غزه است که دهها تن از آنها توسط اسرائیلیها بازداشت شدهاند.
صهیونیستها اجساد شهدای فلسطینی را از بیمارستان الشفاء ربودند
این نهاد حقوق بشری خواستار تشکیل یک کمیته تحقیقات بینالمللی مستقل درباره اقدام ارتش اسرائیل به سرقت اجساد شهدا از مجتمع پزشکی الشفاء و نیز بیمارستان اندونزی در شمال غزه شده و تاکید کرد که شواهدی درباره سرقت اجساد از مجاورت گذرگاه مرکز به جنوب غزه در جاده اصلی صلاحالدین وجود دارد.
بر اساس این گزارش، نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی یک گور دستهجمعی را که بیش از ۱۰ روز قبل در یکی از حیاطهای مجتمع پزشکی الشفاء حفر شده بود نبش قبر کرده و اجساد شهدای فلسطینی را از آن بیرون آورده و با خودشان بردند. با وجود اینکه اجساد دهها تن از شهدای فلسطینی که توسط اسرائیلیها ربوده شده بودند، به کمیته بینالمللی صلیب سرخ تحویل داده شده و این کمیته نیز آنها را به جنوب غزه منتقل کرده اما ارتش اسرائیل همچنان اجساد دهها شهید فلسطینی را نگه داشته است.
سرقت اعضای بدن فلسطینیها توسط اشغالگران
دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در ادامه گزارش خود اعلام کرد که نگرانیهایی درباره سرقت اعضای بدن اجساد شهدای فلسطینی توسط اسرائیل وجود دارد. پزشکان در غزه زمانی که اجساد شهدا را بررسی کردند متوجه سرقت اعضای بدن آنها همچون قرنیه چشم و سایر اندامهای حیاتی چون کبد و کلیه و قلب شدند.
پزشکان چند بیمارستان در نوار غزه به تیم دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه گفتند که انجام معاینه دقیق روی اجساد فلسطینیانی که در حملات شدید هوایی رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند ممکن نیست اما نشانههایی از سرقت اعضای بدن آنها وجود دارد.
سازمان مذکور حقوق بشری تصریح کرد، اسرائیل سابقه طولانی در نگهداری اجساد شهدای فلسطینی دارد و اجساد حداقل ۱۴۵ فلسطینی را در سردخانههای مخصوص و اجساد ۲۵۵ نفر را در قبرستان نگه داشته است. اسرائیل اجساد شهدای فلسطینی را درگورهای جمعی مخفیانه در مناطق خاص مانند مناطق بسته نظامی دفن میکند. گزارشهایی وجود دارد که نشان میدهد اسرائیلیها قبلا چندین بار این کار را کردهاند و اجساد فلسطینیها را بعد از مدتی رها کردهاند. آنها برخی از این اجساد را در سردخانههایی که شدت سرما در آن به ۴۰ درجه زیر صفر میرسد نگه داری میکنند و به شرط عدم تشریح جسد، این اجساد را به خانوادههایشان میدهند تا مشخص نشود که اعضای بدن جسدها سرقت شده است.
سیاست سیستماتیک اسرائیل در سرقت و قاچاق اعضای بدن
بر اساس این گزارش، اسرائیل طی سالهای اخیر در تلاش برای ایجاد قانونی جهت توجیه بازداشت اجساد فلسطینیان و سپس سرقت اعضای بدن آنها بوده است. به عنوان مثال دادگاه عالی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۹ پیش نویس قانونی را صادر کرد که بر مبنای آن ارتش میتواند اجساد فلسطینیها را بازداشت و آنها را در گورهای جمعی در مناطق خاص دفن کند. در پایان سال ۲۰۲۱ نیز کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی قانونی را تصویب کرد که به ارتش این رژیم اجازه میدهد اجساد فلسطینیان را نگه دارد.
در سالهای اخیر گزارشهای زیادی درباره استفاده غیرقانونی صهیونیستها از اجساد شهدای فلسطینی از جمله سرقت اعضای بدن آنها و استفاده از این اعضا در آزمایشگاههای دانشکدههای پزشکی دانشگاههای رژیم صهیونیستی منتشر شده است. «مئیره فایس» پزشک اسرائیلی در کتاب «درباره اجساد مردگان» فاش کرد که اسرائیلیها اعضای بدن فلسطینیهای مرده را سرقت میکردند تا به بدن بیماران اسرائیلی پیوند بزنند. همچنین از اعضای بدن فلسطینیها برای آزمایش در دانشکدههای پزشکی اسرائیل نیز استفاده میشود.
«یهودا هس» مدیر سابق پزشکی قانونی رژیم صهیونیستی اعتراف خطرناکتری کرده و میگوید در دورههای زمانی مختلف، اسرائیلیها اندامهای بدن فلسطینیها از جمله بافتها و پوست آنها را به سرقت میبردند.
تقریبا هیچ گزارشی درباره تجارت اعضای بدن انسان در سرتاسر دنیا منتشر نمیشود که اسرائیل را در صدر فهرست خود در این امر قرار نداده باشد. اسرائیلیها پیشینه دور و درازی در این زمینه دارند. سال ۲۰۰۲ بود که نظامیان صهیونیست سه نوجوان فلسطینی را به شهادت رسانده، اما بعد از چند روز اجساد آنها را بدون اعضای داخلی آنها تحویل طرف فلسطینی دادند.
طی سالهای گذشته انجمنهای مدافع حقوق بشر فعال در فلسطین از ثبت حداقل ۳۰۰ مورد شهید فلسطینی که پیکر آنها توسط صهیونیستها ربوده شده و بدون اعضای داخلی به خانوادههایشان تحویل داده شدهاند، خبر میدهند.
«نانسی شیپر هاجز» استادیار دانشگاه کالیفرنیا ، بنیانگذر مؤسسه «اورگان واچ» و یکی از متخصصان مهم پدیده تجارت اعضا در گفتگویی با رادیو نیویورک در این رابطه میگوید : اسرائیلیها دارای ساختار سازمان یافته و شگفت انگیزی در خرید و فروش اعضا در سرتاسر جهان هستند ، آنها حسابهای بانکی در همه جا دارند و افرادی را در این زمینه به کار گمارده و حتی مترجمان و شرکتهای توریستی را هم با خود سازمان دهی کردهاند.
دیده بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در ادامه گزارش خود تاکید کرد، اسرائیل تنها طرفی است که در جهان اجساد مردگان را بازداشت میکند و این یک سیاست سیستماتیک برای آن است. اسرائیل به عنوان بزرگترین مرکز قاچاق اعضای بدن انسان شناخته شده و با زیر پا گذاشتن همه قوانین و موازین بینالمللی که بازداشت اجساد مردگان را ممنوع میکند، به این کار وحشتناک ادامه میدهد.
این سازمان افزود، کنوانسیون چهارم ژنو بر لزوم جلوگیری از سرقت اجساد و تکه تکه کردن آنها در هر جنگی توسط دو طرف دگیری تاکید دارد. امتناع از تحویل اجساد مردگان به خانوادههایشان برای دفن شرافتمندانه و مطابق با اعتقادات مذهبی آنها به منزله مجازات دسته جمعی است که طبق ماده ۳۳ کنوانسیون چهارم ژنو ممنوع میباشد.
نظر شما